Persoonlijke wijnen via je DNA

 In Wijnnieuws

Persoonlijke wijnen via je DNA.

Speciaal op jouw smaak afgestemde wijn via je DNA profiel. Het kan in California. Lang leve de vooruitgang, tenminste zo denken wij er toch vaak over. Maar als dat leidt tot diensten zoals Vinome dan begin ik toch weer te twijfelen.

De Californische start-up Vinome beweert dat ze de perfect, bij jou passende wijn kunnen vinden door een “smaakprofiel” te maken op basis van je DNA en wat aanvullende vragen. Daarvoor krijg je een DNA-setje thuisgestuurd waarmee je wat wang-slijm kunt afnemen. Deze stuur je op naar hun laboratorium waar ze er een “smaakprofiel “ van samenstellen. Samen met een in te vullen vragenlijst kunnen ze je dan jouw ideale wijn samenstellen. En deze wijn, alleen Californische, kun je dan uiteraard direct bestellen.

Wetenschappelijk?

Op hun site leggen ze uit dat zij 10 varianten hebben benoemd die ze als wijnprofiel aanbieden. Maar in een menselijk tong zien alleen al 400 genen die samen de smaakpapillen vormen. Het wetenschappelijk gehalte is dus, op z’n zachts gezegd twijfelachtig en de eerste echte wetenschappers hebben al sceptisch gereageerd.

Ook wetenschappelijk prijsje

Voor de prijs hoef je het niet te laten. De test om je profiel vast te stellen kost slechts $199,- Mocht je jouw persoonlijke wijn uiteindelijk willen bestellen ; voor slechts $65,- per fles zijn je van jou. Je moet trouwens wel drie flessen per keer bestellen….

 

Recent Posts

Leave a Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0