Groots wijnmuseum geopend

Op 1 juni opende het meest prestigieuze wijnmuseum ter wereld zijn deuren. La Cité du Vin gelegen in Bordeaux, is een unieke locatie voor cultuur en recreatie, waar wijn komt tot leven door middel van een meeslepende, zintuiglijke benadering, allemaal in een suggestieve architectonisch ontwerp. La Cité du Vin geeft een andere kijk op wijn, over de hele wereld, door de eeuwen heen, in alle culturen en alle beschavingen. La Cité du Vin nodigt u uit op een levendig, eye-opening reis rond de wereld van de wijn en cultuur. Onze missie: het bevorderen en delen van de culturele, universeel en levend erfgoed dat is wijn met een zo breed mogelijk publiek.

Dat is de officiële omschrijving van dit toch wel erg groots opgezette museum en kenniscentrum over wijnen. Met ruim 13.000m² ruim opgezet en het koste een slordige € 80.000.000,- maar dan heb je ook wat.

Voor het complete verhaal kijk je op de website.

Video

iconische architectuur

Op het eerste gezicht, de architectuur van het gebouw maakt zeker een impact. Het is een reis op zich, het creëren van een plek vol met symbolen van identiteit: de geknoopte wijnstokken, wijn draaien in het glas, de wervelingen en draaikolken van de rivier de Garonne. Elke architectonische details oproept vloeistof elementen en de ziel van de wijn. Met meer dan 13,350m2 verdeeld over tien levels en het bereiken van een hoogte van 55 meter, La Cité du Vin nodigt u uit om in te stappen en te verkennen. De vetgedrukte architectonisch ontwerp van de architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazières van XTU architecten is indrukwekkend voor zijn vorm en stoutmoedige bochten, evenals de steeds veranderende reflecties afhankelijk van het seizoen, de dag of de tijd. Gelegen in het hart van de Bordeaux wijnstreek, in de stad zelf, La Cité du Vin is een internationale showcase en een open deur naar de wijngaarden van de wereld.

uniek bezoek

de permanente tour, belvedère en tijdelijke tentoonstellingen
La Cité du Vin, een internationale wijnmuseum? De aanpak is museum-achtig, de methode volgt zeker niet de klassieke regels. Er is geen vaste collectie, maar een self-guided tour onderbroken door 20 gethematiseerde ruimtes met uitleg over de cultuur van de wijn in een meeslepende, zintuiglijke omgeving, met als eindbestemming de belvedère voor een proeverij van wijnen wereldwijd. Vanaf 2017 zullen twee belangrijke tijdelijke tentoonstellingen de bezoeker ervaring compleet.

De permanente tour, het hart van La Cité du Vin, nodigt u uit op een reis door de tijd en ruimte om wijn in zijn universeel, erfgoed, beschaving en culturele dimensies te ontdekken. Senses op de waarschuwing, op weg om wijn, de beeldspraak, zijn invloed op de wereld beschavingen en regio’s door de millennia, met name door de geschiedenis, aardrijkskunde, de geologie, oenologie en kunst te ontdekken. Of mythisch, heilige, religieuze of magische, ervaar de cultuur van wijn als een geduchte epos waarin de mensheid heeft gevormd en de manier waarop we leven, die een bron van inspiratie is geweest, zowel in heden en verleden.

meer ervaringen

In aanvulling op de vaste tour en tijdelijke tentoonstellingen, de verscheidenheid aan ervaringen op te bieden tegen La Cité du Vin maakt het een onmiskenbaar unieke plek, een woonplaats, een sociale en culturele bestemming, of je woont in de regio of gewoon een bezoek aan Bordeaux. Ontdek een rijk en gevarieerd cultureel programma in de Thomas Jefferson auditorium (250 plaatsen) en de conferentie gebieden waar u voorstellingen en concerten, filmvoorstellingen, vergaderingen en seminars te vinden. Of u nu een wijnkenner of een totaal beginner, deel te nemen aan een unieke ervaring met de La Cité du Vin culturele workshops! Test uw zintuigen, verbreden uw proeverij perspectief, te weten komen over wijnen zonder enige angst, leren om geuren onderscheiden en te eten en wijn moeiteloos te combineren. Thema-wijnproeverijen, met inbegrip van een multi-zintuiglijke gebied, worden aangeboden het hele jaar door, evenals educatieve workshops speciaal ontworpen voor jongeren. Vestigen in de rust van de leeszaal en duik in een schat van meertalige documentatie. Dit is een gratis toegang waar u een brede selectie van multi-media-uitgaven in verband met de wereld van de wijn te vinden.
Pauzeer voor een hapje te eten of een souvenir bij La Cité du Vin door het bezoeken van onze restaurants en boetieks:
La Cité du Vin boutique: een concept store presentatie van een selectie van voorwerpen, boeken, limited edition items, geschenken en souvenirs in verband met de wereld van de wijn, traktaties voor uzelf of cadeaus voor anderen. Le 7 panoramisch restaurant op de 7e verdieping van La Cité du Vin, genieten van een uitzonderlijk uitzicht over Bordeaux, terwijl het proeven van een selectie van seizoensgebonden streekproducten, vergezeld van een lijst van meer dan 500 wijnen uit de hele wereld. Latitude20: een wijnbar met meer dan 50 verschillende wijnen per glas en een selectie van tapas uit de hele wereld, een snackbar met een grote keuze aan snacks voor elk moment van de dag en een wereldwijde wijnkelder met meer dan 14.000 flessen uit meer dan 80 wijnproducerende landen. Rondom het gebouw, maakt u een wandeling door de La Cité du Vin tuinen, een groene ruimte ideaal om uit te waaien en om van de sfeer van de stad, de rivier en de kades te genieten.

Recent Posts
Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0