Bosbranden bedreigen Chileense wijngaarden

 In Wijnnieuws

De bosbranden in Chili lijken maar niet onder controle te krijgen. De Maule vallei en het wijngebied Colchagua worden ondertussen bedreigd. Ongeveer 150 Ha aan wijngaarden is al in vlammen opgegaan. Het gaat  vaak om kleine lokale ondernemers met relatief kleine percelen veelal al honderd jaar oud.

Noodtoestand door bosbranden

President Bachelet heeft ondertussen de noodtoestand afgekondigd voor bijna het halve land. De brandweer is zwaar over belast en heeft al de hulp in geroepen van andere landen. Zo hebben de Amerikanen al hun Boeing 747 blus vliegtuig naar Chili gestuurd. Ook Peru, Mexico en Spanje hebben gespecialiseerde blusteams beschikbaar gesteld. In totaal wordt een landbouwgebied van 450.000 Ha bedreigd.

Bekende huizen.

Mauly Valley heeft circa 30.000 Ha aan wijngaarden, met onder andere Cabernet Sauvignon, Carmenere en behoorlijk areal aan oude Carignan druiven. Een aantal bekende huizen als Vinas San Pedro, Concha y Toro en Miquel Torres verbouwen er druiven. Als de branden echt grote hoeveelheden wijnstokken gaat vernietigen zal dat, volgende jaar en het jaar daarna, zeker zijn weerslag hebben de prijzen van Chileense wijnen.

Recent Posts
Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0