Thumbnail

Castillo de Molina wijnen

De broers Bonifacio en José Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maken de eerste wijn van lokale druiven die groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd.

In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. Inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken. Voorwaarde is dat zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die de broers stellen. Dit uit zich in het feit dat alle Molina wijnen reserva’s zijn. Dit zijn wijnen van hogere kwaliteit met minimaal 12% alcohol.

De meeste Chileense wijnen hebben een laag zuurgehalte, waardoor ze vrij snel op dronk zijn. Ze zijn fruitig en bevatten geen harde tannines. Ze zijn vol en krachtig van smaak met veel concentraat.

Castillo de Molina – Rosé Reserva 2015Castillo de Molina – Rosé Reserva 2015

Castillo de Molina – Rosé Reserva 2015

 8,95
Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze eigenschappen zetten zich voort in de smaak die verder lekker fris en crispy is.