Château Corcelles

Antoine de Laye herbouwde het Château op de fundamenten van een veel oudere vestiging, gebouwd tijdens de Karolingische periode. In die tijd was de rivier Douby, die op enkele meters van het kasteel ligt, de grens tussen de bisdommen Autun en Lyon en de graafschappen Bourgondië en Beaujolais.

Het Château werd eigendom van de Ragny de La Magdeleine familie. De familie speelde een belangrijke rol, met name door de integratie van de Franse renaissancestijl die kenmerkend is voor de binnenplaats van het Château. Aan het eind van de 16e eeuw, en gedurende de volgende vierhonderd jaar, was het kasteel in handen van de familie Tircuy de La Barre. Geleidelijk aan werd de naam van La Barre vervangen door Corcelles.

Het kasteel is Nationaal erfgoed sinds 4 februari 1927. In de jaren 60 onderging het kasteel een volledige restauratie, met bijzondere zorg voor de prachtige daken. Vandaag de dag, na verdere investeringen door de familie Richard, is Château de Corcelles in zijn oude glorie hersteld en verwelkomt bezoekers van over de hele wereld!

De wijngaard heeft een groot aantal oude wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.

Winkelwagen
Scroll naar boven