Thumbnail

et wijnbouwverhaal van familie Combard begon in de Bourgogne in 1970 waar Alain Combard met zijn vriend Michel la Roche samenwerkten aan wat al snel één van de beste wijngoederen in de Chablis werd. In 1992 ging piloot, zeiler en nieuwsgierige ontdekker Alain op zoek naar nieuwe stuk onbekend wijnbouwgebied. Een jaar later ontdekte hij de 44,5 hectare Saint-André de Figuière estate in de Provence en vestigde zich daar met zijn gezin. Alain koos voor Figuière door het terroir omdat dit overeenkomsten vertoont met het terroir uit de Chablis. De Figuière wijnen hebben daarom dezelfde soort fijne mineraliteit die typerend is voor Chablis wijnen. Later werd er een tweede wijngaard bij gekocht waardoor het wijngoed Figuière vandaag de dag bestaat uit 85 hectare wijngaarden in La Londe les Maures, tussen Toulon en Saint Tropez. Hierdoor hoeft de familie geen druiven meer bij te kopen en kunnen ze alle stappen in het wijnproductie proces zelf controleren. Ondertussen leiden Alain zijn kinderen; Magali (Marketing & Sales), Delphine (Administratie) en François (Wijnmaker), het estate met veel trots en passie. In maart 2020 opende ze midden in het wijngoed samen met hun neef en chef-kok Sébastien Liégeard hun eigen restaurant L’Assiette.

Toont alle 3 resultaten