Château Maris

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw.

Het landgoed koos voor een biodynamische benadering. Uit proeven bleek dat biodynamisch geteelde wijnstokken over het algemeen gezonder waren en langer leefden dan wanneer pesticiden werden toegepast. Het wijnhuis is sindsdien erkend door Ecocert, Biodyvin, Demeter en BCorps. Het was het eerste landgoed in de AOC Minervois La Livinière dat volledig biologisch-dynamisch werd gecertificeerd.

Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Ch. Maris de wijnkaarten sieren.

Winkelwagen
Scroll naar boven