Thumbnail

Cordier is een huis met een grote geschiedenis. Het is opgericht in 1886 door Desiré Cordier. Een man met een visie en een kenmerkende snor, en die snor vind je op verschillende wijzen terug op de diverse labels. Na ruim 130 jaar zocht het huis Cordier aansluiting bij een grotere wijngroep, dat werd de Invivo groep. Zo kon Cordier haar eigen identiteit bewaren en toch genieten van de voordelen – bijv. distributie en afzet – van een grote wijngroep.

Cordier heeft wijngaarden door geheel Frankrijk. Het huis maakt appellationwijnen in de Bourgogne, Bordeaux, Saint -Émillion, Gigondas, Languedoc en Chateauneuf-du-Pape, maar maakt ook toegankelijke Vin-de-France-wijnen waarvan de druiven uit diverse gebieden in Frankrijk kunnen kopen.

De hoofd wijnmaker van Cordier is Bruno Kessler. Een perfectionist die mooie en moderne wijnen wil maken die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Wijn is voor iedereen en gelijk heeft hij.

Alles moet goed zijn. De wijngaarden, de vinificatie en de wijnen moeten tiptop zijn. Daarin zijn Kessler en Cordier goed geslaagd.

Toont 1 resultaat