By
In

Taco’s met kip en uienchutney

september 2, 2016

Voor dit authentiek Mexicaanse recept zijn drie ingrediënten essentieel. Tomaat en kip (pollo) kennen we allemaal, maar de derde smaakmaker... De chipotle, een gerookte en gedroogde jalapeño-peper. In Nederland (nog) niet zo bekend, maar in Mexico zet het veel gerechten in vuur en vlam. Uienpickle erbij, omdat het zuur alles de hete kip en tomaat zo lekker uitbalanceert.

  • Koken: 1 uur
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

VOOR DE TACO’S:

1 el olijfolie om te bakken

4 kippendijen

2 uien

2 tenen knoflook

90 g chorizo

2 tomaten

700 ml tomatensaus

400 ml kippenbouillon

4 el polderketchup

2 el gedroogde oregano

1 el gedroogde tijm

1 laurierblad

8 Taiyari maïstortilla’s

½ bosje koriander

UIENPICKLE:

1 rode ui

200 ml natuurazijn

200 ml water

1 el suiker

1 laurierblad

Instructie

Voor de uienpickle:

1Schil en halveer de rode ui. Snij in dunne ringen en doe in een weckpot.

2Meng het azijn met het water en de suiker en schenk bij de uien.

3Doe er het laurierblad bij, sluit de pot en laat minimaal vier uur wecken.

Voor de taco’s:

1Verwarm een pan met olie en schroei de kippendijen dicht. Haal de kippendijen uit de pan en bak in de achtergebleven olie de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook. Snij de chorizo in stukjes en bak kort mee.

2Snij de tomaten fijn. Voeg deze samen met de tomatensaus en bouillon toe aan het uienmengsel. Roer hier de ketchup, oregano, tijm en laurier door.

3Doe de kippendijen weer terug in de pan, breng het geheel aan de kook en laat in ca. 30 min. stoven op laag vuur. Verwijder de kippendijen zodra ze gaar zijn. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar zodra het is afgekoeld.

4Laat de tomatensaus inkoken tot ongeveer 1/3. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

5Doe de kip terug in de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper.

6Bak de tortilla’s op matig vuur aan beide kanten goudbruin. Verdeel de kipvulling over de tortilla’s en garneer met de rode ui en verse koriander.

bron: www.zrtdg.nl

<h1>Aanbevolen wijnen</h1>

00:00
Recent Posts

Leave a Comment