By
In

BaBa met rum en honing

september 2, 2016

Een klassieker uit de Franse keuken. Kleine tulbandtoetjes.

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Koken: 1 uur 30 minuten
  • Aantal: 10 stuks

Ingrediënten

175 g bloem

7 g verse gist (of 3 g gedroogd)

50 ml lauwwarme melk

75 g roomboter

20 g suiker

snufje zout

¼ citroen (schil om te raspen)

2 eieren (op kamertemperatuur)

rum

bloemenhoning

extra nodig:

spuitzak met spuitmondje

10 kleine (tulband)vormpjes

Instructie

1Zeef de bloem in een kom en houd 75 g achter. Voeg de gist en de melk toe aan de 100 g en meng het tot een deegje. Schep de achtergehouden bloem erover. Pak de kom in met een warme vochtige doek.

2Zet de kom op een warme plek of in een lauwe oven (40 °C) en laat ca. 30 min. rijzen tot de bloem ‘breekt’ (het deeg rijst waardoor de bloem wijkt).

3Laat de boter heel zachtjes smelten (niet warm) en rasp de citroenschil heel fijn. Roer boter, suiker, zout, citroenrasp en eieren kort door elkaar zonder dat het gaat schuimen.

4Meng (met de hand) het eiermengsel met het bloemmengsel krachtig door elkaar. Het deeg is slap en mag niet te stijf zijn. Laat weer ca. 15 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

5Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Vul de vormpjes met de spuitzak en laat ze onder een doek tot dubbel volume rijzen (laat de doek niet het deeg raken).

6Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de baba’s in ca. 12 tot 15 min. gaar en bruin. Kook intussen de honing-rumsiroop*.

7Los de baba’s direct uit de vormpjes en en drenk ze (nog) warm in de honing-rumsiroop tot alle siroop is opgenomen door de baba’s. Lekker met halfgeslagen room of crème fraîche en rood fruit. Giet er als laatste nog wat extra honing over.

Honing-rumsiroop

1350 ml water, 125 g suiker, 90 g honing, 50 ml rum of likeur, 1 el citroensap. Doe alles bij elkaar in een pan en laat 5 min. koken.

Bron: www.ztrdg.nl

Borgo Conventi – Pinot Grigio Collio 2014

Borgo Conventi – Pinot Grigio Collio 2014

 14,95

De Pinot Grigio Collio heeft een intense complexe geur met tonen van veldbloemen, peer en honing. De smaak is fris, rond en blijft lang na. Collio is een prestigieus wijnbouwgebied in Italië.

00:00
Recent Posts

Leave a Comment