By
In

bietenravioli met geitenkaas en crispy bacon

    

juni 25, 2016

Heerlijk voorgerecht of bijgerecht van geroosterde bieten met zachte geitenkaas.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

200 GRAM ZACHTE GEITENKAAS

200 GRAM IJSBERGSLA

2 HANDPEREN (CONFERENCE)

120 GRAM BACON

500 GRAM GEKOOKTE RODE BIETEN

4 EETLEPELS BALSAMICO AZIJN

1 THEELEPEL GEDROOGDE TIJM

Instructie

1Snijd de peer in dunne plakken. Laat de voorgekookte bieten uitlekken in een vergiet en snijd de bieten vervolgens in 24 dunne plakjes.

2Meng in een kom de geitenkaas met de tijm, peper en zout. Draai met je handen de zachte geitenkaas in balletjes van ongeveer drie centimeter groot.

3Leg 12 bietenplakjes op een schaal en verdeel er de geitenkaas over. Dek vervolgens af met de resterende bietenplakjes en druk zachtjes de randen aan.

4Verhit een koekenpan zonder olie en bak de bacon in vijf minuten rondom krokant. Verdeel de ijsbergsla, de krokante bacon, de peer en de bietenravioli met geitenkaas over de borden. Garneer met balsamicoazijn.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts