By
In

Chowder met kokkels en zeewolf

september 2, 2016

Heerlijke Clam Chowder, een klassiek Amerikaanse vissoep met veel variatie

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

1 MAÏSKOLF

1 BLEEKSELDERIJSTENGEL

2 BOSPENEN OF 1 WINTERPEEN

1 UI

4 TAKJES TIJM

1 GROTE AARDAPPEL

1 EETLEPEL OLIE OM TE BAKKEN

WITTE WIJN (CHARDONNAY)

800 ML GROENTEBOUILLON

600 ML WATER

200 ML TOMATENSAUS

100 GRAM SPEKBLOKJES

1 NETJE KOKKELS (1 KILO)

160 GRAM ZEEWOLFFILET

200 ML MELK

ZOUT EN PEPER

Instructie

1Kook de maïskolf in z’n geheel in circa 30 minuten gaar. Snij de groenten (houd wat selderijblad achter) en aardappel in blokjes en hak de tijm. Fruit alles in een ruime kookpan in wat olie glazig. Blus af met een flinke scheut wijn en voeg de bouillon, water en tomatensaus toe. Snij de maiskorrels van de kolf en voeg ze toe.

2Breng de soep tegen de kook aan en laat in circa 20 minuten alles gaar sudderen. Bak de spekblokjes apart in een koekenpannetje uit en voeg toe aan de soep. Verwarm de schelpjes in een pannetje in wat witte wijn tot ze open gaan. Lepel schelpdiertjes uit de schelpen.

3Snij de vis in stukjes, voeg ze samen met de melk toe aan de soep en laat ze zachtjes garen. Voeg als laatste de schelpdiertjes toe en laat de soep nog even sudderen.

4Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngesneden bleekselderijblad.

bron: www.culy.nl

<h1>Aanbevolen wijnen</h1>

 

00:00
Recent Posts

Leave a Comment