By
In

Coquilles saltimboca

  ,   

juli 4, 2016

Gegrilde coquilles met salie en Parmaham. Geserveerd met Italiaanse aardappeltjes.

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 35 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Instructie

1Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2Schep de aardappelpartjes met ¼ van de olijfolie op de bakplaat om, verdeel de tijmblaadjes en de rozemarijnnaaldjes uit het bakje Italiaanse kruiden erover. Leg de courgette en de ui tussen de aardappelpartjes en besprenkel met ¼ van de olijfolie. Bestrooi met zeezout.

3Rooster de aardappelpartjes, de courgette en de ui in ca. 35 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Halveer de plakken parmaham in de lengte. Leg op elke coquilles een blaadje salie (uit het bakje Italiaanse kruiden) en omwikkel ze met de ham. Bestrooi ze met peper naar smaak.

4Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de coquilles in 1-2 min. per kant goudbruin en van binnen mals en sappig. Zet het vuur niet te hoog. Serveer de coquilles met de geroosterde aardappelen en de groenten.

Aanbevolen wijnen

Laroche – Chablis 2015Laroche – Chablis 2015

Laroche – Chablis 2015

 15,95

Bleekgouden wijn met een lichtgroene weerschijn, een bijzonder fris en mineralig bouquet. Een heerlijke, krachtige en droge smaak.

Famille Hugel – Gentil 2014

Famille Hugel – Gentil 2014

 9,95

Famille Hugel Gentil maakt een  succesvolle blend die op een harmonieuze wijze fruit, het droge en  gestructureerde combineert.

00:00
Recent Posts