By
In

Eend in romige portsaus

    

juni 14, 2016

Het wildseizoen in volle gang? Laat je verleiden door dit gerecht. Lekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Koken: 15 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

3 eendenborstfilets (ca. 300 g)

400 ml rode port

200 ml vleesfond

6 takjes thijm

250 ml slagroom

Instructie

1Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.

2Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.

3Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan. Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover. combinatietip: Lekker met appelmoes, gebakken aardappelen, haricots verts en gebakken paddenstoelen.

Aanbevolen wijnen

Lomond – Syrah 2013Lomond – Syrah 2013

Lomond – Syrah 2013

 11,95

Geurige, krachtige wijn met aroma’s van braam, framboos en bloesem aangevuld met het pittige van peper en specerijen. Zacht en fris.

Château de Laville 2012

Château de Laville 2012

 9,45

Echte, eerlijke, elegante Bordeaux. Niet zwaar, maar met body en beet. Bessenachtig fruit wordt aangevuld met een vleugje kruiden van de houtlagering. De afdronk is lekker fris.

00:00
Recent Posts