In

Gebakken sliptong

  ,   

juli 29, 2016

Sliptong op z'n lekkerst klaargemaakt

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 7 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

2 sliptongen per persoon

Bloem

Roomboter

Zout en peper

wat vastkokende aardappels

peterselie voor de garnering

Instructie

1Ook als je denkt dat je niet kunt koken, dan kun je deze sliptong in boter klaarmaken. Ik bereidde dit gerecht voor mezelf en heb ervan genoten. Zelfs erna zat ik, als een kat na zijn visje, als het ware nog te likkenbaarden! En je gasten doe je er een enorm plezier mee.

2Deze kleine visjes (sliptongen zijn, zo schijnt het, zeetongen die zo klein zijn dat ze door het sleepnet waarmee ze gevangen worden heen slippen) zijn gemakkelijk en snel te bereiden en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Wees wel royaal met de (echte) roomboter. Dat maakt deze visjes wel zo lekker.

3Laat de sliptongen door de visboer schoonmaken. Spoel de tongen onder koud water schoon en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm de boter in een koekenpan (niet te heet), haal de sliptongen lichtjes door een schaal met bloem en doe de tongetjes in de pan. Breng ze op smaak met peper en zout en bak ze in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin. Draai de pan tijdens het bakken af en toe rond zodat de vis niet aanbakt. Doe er op het laatst nog een extra klontje roomboter bij voor een extra volle smaak.

4Naar behoefte wat vastkokende aardappels klaarmaken en bijvoegen.

5Afgarneren met wat peterselie.

00:00
Recent Posts
Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0