By
In

Gerookte zalmtartaar met rucolaolie

    ,

oktober 14, 2016

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 5 minuten
  • Aantal: 2 grote of 4 kleine porties

Ingrediënten

200 gram gerookte zalmsnippers

2 augurken

1 theelepel crème fraîche

1 theelepel verse bieslook

½ gesnipperd rood uitje

1 handvol rucola

5 eetlepels extra vergine olijfolie

peper en zout

Instructie

11. Doe de olijfolie samen met de rucola in een keukenmachine en maal dit fijn tot een mooie rucola-olie. Breng de olie op smaak met peper en zout en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

22. Snijd de augurk in kleine blokjes en doe deze samen met de zalmsnippers in een kommetje. Hak de bieslook fijn en voeg ook dit aan de zalm toe.

33. Roer de crème fraîche door de zalm en zorg ervoor dat alle ingrediënten aan elkaar blijven plakken.

44. Leg een beetje rucola in het midden van een bord en leg hier een uitsteekring* op. Schep het zalmmengsel in de ring en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring voorzichtig van de zalmtartaar af.

55. Schep wat van de rucola-olie over de zalmtartaar en ter garnering nog wat over het bord. Verdeel het gesnipperde rode uitje over de zalmtartaar.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts

Leave a Comment