By
In

Kabeljauw in ham met salie

    

juni 16, 2016

Klassiek gerecht van kabeljauwfilet in Parmalat, op smaak gebracht met salie

  • Voorbereiding: 21 minuten
  • Koken: 15 minuten
  • Aantal: 2 personen

Ingrediënten

2 STUKJES KABELJAUWFILET

4 PLAKKEN PARMAHAM

4 BLAADJES SALIE

1 LITER GROENTEBOUILLON

100 GRAM WORTELTJES

100 GRAM DOPERWTEN (HET LIEFST VERSE)

100 GRAM PEULTJES

100 GRAM BROCCOLI

100 GRAM GROENE ASPERGETIPS

ROOMBOTER

COCKTAILPRIKKERTJES

Instructie

1Leg de blaadjes salie samen met twee klontjes boter op de stukjes kabeljauw. Kruid met een een beetje peper en wikkel in de Parmaham. Zet vast met cocktailprikkertjes en verwarm je oven voor op 120 graden.

2Schil de wortels, snijd de broccoli in stukjes en verwijder de eindjes en draadjes van de peultjes. Snijd ook de kontjes van de aspergetips. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vis gedurende één à anderhalve minuut aan beide zijden. Dit is niet om de vis te garen, maar zodat de Parmaham krokant wordt.

3Haal de vis uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak nog acht à tien minuten in de oven. Breng ondertussen een pan met groentebouillon aan de kook en kook hierin de groenten (behalve de erwten). Dit duurt ongeveer drie tot vijf minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg twee minuten voor het einde de erwten toe of kook deze apart

4Giet de groenten af en meng met een klontje roomboter (deze smelt door de warmte van de groenten). Breng op smaak met een beetje peper en zout en garneer met de kabeljauw.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts