By
In

Klassieke asperges

    

juni 25, 2016

Hollands asperges, bereid op de klassieke wijze en geserveerd met botersaus en lamsham

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 20 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

40 dikke asperges (AA)

125 gr boerenboter

12-16 dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur

snuf zout

evt foelie of nootmuskaat

8 henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt

1 bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt

dunne warme driehoekjes toast

Extra: evt aspergekoker

Instructie

1Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in licht gezouten water (evt in een aspergekoker). Drapeer de ham op 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

2Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek. Smelt intussen de boter in een pannetje.

3Drapeer de ham op 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

Aanbevolene wijnen

00:00
Recent Posts