By
In

Marokkaanse hotdogs met ras-el-hanout-mayonaise

    

september 2, 2016

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez-worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 5 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

1 el Ras el Hanout

4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes

4 Merguez-worstjes

4 el mayonaise

1 komkommer

3 el witte wijnazijn

1 el kristalsuiker

Handjevol munt, grof gehakt

Instructie

1Snijd de komkommer (deze hoeft niet geschild te worden) in lange, dunne linten. Je kunt hier het beste een kaasschaaf of dunschiller voor gebruiken. Meng de komkommerlinten in een kommetje met de witte wijnazijn en suiker, roer door en laat eventjes staan.

2Bak de worstjes aan alle kanten gaar en goudbruin in een koekenpan, in ongeveer 6 tot 8 minuten.

3Meng de mayonaise met de Ras el Hanout in een kommetje.

4Snijd de broodjes verticaal aan de bovenkant open (maar niet helemaal door) en besmeer met de Ras el Hanout-mayonaise. Verdeel de komkommerlinten over de broodjes en leg vervolgens in elk broodje een worstje. Maak af met wat verse grof gehakte munt.

Recept van: Johnnie Boer

Bron: http://www.originalspices.nl/

Aanbevolen wijnen

La Linda – Rose Malbec 2016

La Linda – Rose Malbec 2016

 7,30

Mendoza’s trots, voor deze volfruitige, krachtige, milddroge rosé met body. Een volle rosé om bij geroosterd vlees en oosterse gerechten te serveren.

00:00
Recent Posts