By
In

Oosterse kwartel

    

juni 14, 2016

Een absoluut pronkstuk op de dinertafel, met een verrassende smaak uit het oosten.

  • Voorbereiding: 35 minuten
  • Koken: 20 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

4 stuks Kwartels (op kamertemperatuur)

4 eetl Olijfolie

4 eetl Ras el Hanout

Instructie

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een kwartel met de borst naar beneden op een snijplank. Knip de rug met een schaar doormidden. Druk de kwartel zo ver open dat hij opengeklapt blijft liggen. Herhaal met de rest van de kwartels.

2Bestrijk ze rondom dun met de olie en bestrooi met de ras el hanout. Leg met de borst naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

3bereidingstip: Je kunt de kwartels 4 uur van tevoren maken. Bak ze 20 min. voor serveren in de oven. combinatietip: Lekker met pompoenduchesses en lof uit de wok.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts

Leave a Comment