By
In

Ratatouille Toast met gebakken Eieren

  ,   

november 25, 2016

Dit is een ideale make-ahead brunch recept; de heerlijke ratatouille smaakt nog beter wanneer je deze een dag van tevoren klaarmaakt.

  • Aantal: 6 personen als voorgerecht / brunchhap

Ingrediënten

3/4 kopje Extra Vergine Olijfolie + extra om te bedruppelen

3 Tomaten

5 tenen Knoflook

1¼ theelepels Gemalen rode peper

Zout

1 Aubergine gesneden in dobbelstenen

2 Courgette's gesneden in dobbelstenen

2 Rode Uien gesneden in dobbelstenen

1 Rode Paprika gesneden in dobbelstenen

1 Laurierblad

1 kopje gehakte basilicum + extra voor garnering

gemalen zwarte peper

6 grote eieren

6 sneden geroosterd zuurdesem brood

Instructie

1Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekepan. Voeg de tomaten, 1 knoflook teentje en 1/4 theelepel gemalen rode peper en breng op smaak met zout. Kook de tomaten op matig vuur, geregeld roeren totdat alles zacht is, ongeveer 5 minuten.

2Doe de de tomaten in een middelgrote pan en verwijder het teentje knoflook. Maak de koekepan schoon en herhaal de procedure met aubergine, courgette, uien en rode paprika. Elke groente apart in 2 eetlepels olie met 1 knoflook teentje, 1/4 theelepel gemalen rode peper en een royale snufje zout, bakken tot het zacht en licht gebruind is. Dit duurt per groente ongeveer 7 minuten. per groente. Voeg de gebakken groenten toe aan de tomaten in de pan.

3Voeg de Laurier, 1/2 kopje van de basilicum en 1/3 kopje water aan de pan met de groenten toe. Kook in ongeveer 20 minuten op matig laag vuur, onder af en toe roeren, de groenten zeer zacht. Verwijder de laurier en roer de resterende 1/2 kopje basilicum er door heen.. Voeg naar smaak aan de ratatouille zout en peper toe en laat het geheel iets afkoelen.

4Verwarm ondertussen, in een grote koekepan, de resterende 2 eetlepels olijfolie op een matig vuur. Bak hierin de eieren tot het eiwit stevig is, maar de dooier nog zacht zijn. Ongeveer 3 tot 5 minuten. De eieren op smaak brenegen met peper en zout en houdt ze warm.

5Verdeel de ratatouille over de toast, met bovenop een gebakken ei. Besprenkelen met wat olijfolie en gehakte basilicum. Dien de toast met ratatouille warm of op kamertemperatuur op

6De ratatouille kunt u gekoeld tot maximaal 3 dagen bewaren.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts

Leave a Comment