By
In

Romige brocollisoep met doperwtjes

    

juni 16, 2016

Heerlijke romige soep van broccoli en doperwtjes. Lekker als lunch, voorgerecht of met stevig boerenbrood als maaltijdsoep.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 10 minuten
  • Aantal: 4 grote kommen

Ingrediënten

1 UI, FIJNGESNIPPERD

1 TEENTJE KNOFLOOK, FIJNGESNEDEN

2 (KIPPEN OF GROENTE-)BOUILLONBLOKJES

750 ML WATER

3 EETLEPELS OLIE

300 GRAM BROCCOLI, IN KLEINE ROOSJES

100 GRAM DOPERWTJES (VERS OF UIT DE VRIEZER)

PEPER EN ZOUT

SNUF CAYENNEPEPER

80 ML SLAGROOM

1 BOSJE VERSE BIESLOOK, FIJNGESNEDEN

OPTIONEEL: 200 GRAM ZALMSNIPPERS

Instructie

1Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Kook alvast 750 ml water en los de bouillonblokjes hierin op.

2Verhit 3 eetlepels olie in een grote kookpan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook aan. Voeg de broccoliroosjes toe, schep goed om en laat een minuutje meebakken. Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 5 tot 7 minuten zachtjes doorkoken.

3Pureer dan het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de soep terug in de pan, roer de slagroom erdoorheen en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg dan de doperwtjes toe en warm nog een paar minuutjes door. Breng tot slot op smaak met peper, zout en cayennepeper.

4Roer er tot slot driekwart van de fijngehakte bieslook doorheen (de rest bewaar je voor garnering). Schenk de soep in vier kommen en garneer met de overgebleven bieslook. Mocht je wat meer vulling willen, verdeel dan eerst de optionele zalmsnippers over de kommen en schenk daar de broccolisoep op.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts