By
In

Spinaziesalade met sliptong en sinaasappel-dressing

    

juni 14, 2016

Zomerse salade van spinazie en sliptong

  • Voorbereiding: 25 minuten
  • Aantal: 4 personen

Ingrediënten

1 perssinaasappel

2 teentjes knoflook (geperst)

1 eetlepel grove mosterd

8 eetlepels olijfolie

bloem

4 sliptongen

1 zak panklare spinazie (300 g)

1 zakje amandelschaafsel (45 g)

Instructie

1Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven slakom raspen. Sinaasappel uitpersen en sap door rasp roeren. Knoflook, mosterd en 6 eetlepels olie toevoegen en geheel tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

2Bloem op plat bord strooien. Sliptongen een voor een door bloem wentelen. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. In grote koekenpan rest van olie verhitten en sliptongen in ca. 6 minuten goudbruin bakken. Vis uit pan nemen en fileren. Filets met zout en peper bestrooien en halveren. Spinazie en amandelschaafsel door dressing mengen.

3Spinaziesla over vier borden verdelen en lauwwarme visrepen erop leggen.

Aanbevolen wijnen

Wild Rock – Chardonnay Pania 2014

Wild Rock – Chardonnay Pania 2014

 14,80

De Wild Rock – Chardonnay Pania  is van kleur bleek geel en het bouquet heeft aantrekkelijke impressies van perzik, abrikoos en een hint van citrusbloesem. De smaak is zacht en complex met een toets van vanille en de frisse citrustonen geven de wijn een verfijnde afdronk.

Vicente Gandia – Con un Par 2016

Vicente Gandia – Con un Par 2016

 12,25

Deze Albariño heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit en citroen.

00:00
Recent Posts

Leave a Comment