By
In

Steak tartare

  ,   

juni 20, 2016

Heerlijke steak tartare naar een recept van Jamie Olivier.

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Aantal: 8 personen

Ingrediënten

1 groot ei (eventueel)

3 sjalotten, fijngesnipperd

8 augurken, fijngesneden

2 tl kappertjes, fijngehakt

800 g biefstuk, gehakt, met de hand of vleesmolen

1 el dijonmosterd

blaadjes van enkele takjes dragon, kervel en bladpeterselie

sap van ½ citroen

extra vergine olijfolie

1 baguette, voor erbi

Instructie

1Gebruik je het ei, kook dat dan 7 minuten in water met wat zout. Laat het schrikken en afkoelen in koud water

2Doe de sjalotsnippers, augurken en kappertjes in een kom met de gehakte biefstuk, mosterd en een mespuntje zout en peper. Voeg de meeste kruiden, het citroensap en een scheutje olijfolie toe.

3Pel het hardgekookte ei en rasp het erdoor (eventueel). Vermeng alles met je handen, proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak meer kappertjes, augurken of mosterd toe.

4Rangschik de steak tartare op een bord, bestrooi met de bewaarde kruiden en serveer met brood. Tip Als er wat tartare overblijft, kun je er heerlijke burgers van maken.

Aanbevolen wijnen

La Linda – Rose Malbec 2016

La Linda – Rose Malbec 2016

 7,30

Mendoza’s trots, voor deze volfruitige, krachtige, milddroge rosé met body. Een volle rosé om bij geroosterd vlees en oosterse gerechten te serveren.

Domaine de Paris Rosé 2015Domaine de Paris Rosé 2015

Domaine de Paris Rosé 2015

 6,60

Bleekroze naar aardbei geurende rosé met veel fruit en een fris karakter. In de verte proeft men een piepklein zoetje, maar de aardbeien en de elegantie overheersen.

Beringer Classic Zinfadel Rose 2015

Beringer Classic Zinfadel Rose 2015

 9,60

Een lichtroze kleur. Levendige, frisse aroma’s en geuren van frisse rode bes, citrus en meloen, afgerond met subtiele hinten van nootmuskaat en kruidnagel. Zeer jeugdige wijn.

00:00
Recent Posts