By
In

Steak tartare

  ,   

juni 20, 2016

Heerlijke steak tartare naar een recept van Jamie Olivier.

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Aantal: 8 personen

Ingrediënten

1 groot ei (eventueel)

3 sjalotten, fijngesnipperd

8 augurken, fijngesneden

2 tl kappertjes, fijngehakt

800 g biefstuk, gehakt, met de hand of vleesmolen

1 el dijonmosterd

blaadjes van enkele takjes dragon, kervel en bladpeterselie

sap van ½ citroen

extra vergine olijfolie

1 baguette, voor erbi

Instructie

1Gebruik je het ei, kook dat dan 7 minuten in water met wat zout. Laat het schrikken en afkoelen in koud water

2Doe de sjalotsnippers, augurken en kappertjes in een kom met de gehakte biefstuk, mosterd en een mespuntje zout en peper. Voeg de meeste kruiden, het citroensap en een scheutje olijfolie toe.

3Pel het hardgekookte ei en rasp het erdoor (eventueel). Vermeng alles met je handen, proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak meer kappertjes, augurken of mosterd toe.

4Rangschik de steak tartare op een bord, bestrooi met de bewaarde kruiden en serveer met brood. Tip Als er wat tartare overblijft, kun je er heerlijke burgers van maken.

Aanbevolen wijnen

00:00
Recent Posts