By
In

Varkenshaas met snelle zuurkool

    ,

juni 14, 2016

Varkenshaas met zuurkool

  • Voorbereiding: 20 minuten

Ingrediënten

500 g Varkenhaas

1 Ui

1 Appel

500 g Wijnzuurkool

1 Aardappelpuree à la minute

Instructie

1Varkenshaas na elkaar bereiden in de magnetron, volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Appel wassen, in parten snijden en klokhuis verwijderen. Appel in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en appel en ui ca. 3 minuten bakken. Zuurkool laten uitlekken, toevoegen en ca. 3 minuten meeverwarmen. Intussen aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing. Zuurkool over vier borden verdelen. Aardappelpuree erop scheppen.

2Varkenshaas in plakken snijden en erop leggen. Garneren met groente en kruidenboter (uit schalen).

Aanbevolen wijnen

Château de Laville 2012

Château de Laville 2012

 9,45

Echte, eerlijke, elegante Bordeaux. Niet zwaar, maar met body en beet. Bessenachtig fruit wordt aangevuld met een vleugje kruiden van de houtlagering. De afdronk is lekker fris.

00:00
Recent Posts