By
In

Venkel en Aubergine lasagne

    ,

oktober 4, 2016

Venkel en aubergine gaan hand in hand in deze heerlijke lasagne. De pittige chili, anijsachtige venkelzaadjes en romige parmezaan maken het gerecht helemaal af!

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koken: 40 minuten
  • Aantal: 4-6 personen

Ingrediënten

2 venkelknollen, in repen

2 aubergines, in plakken van 1 cm

1 el venkelzaadjes, gekneusd

1 tl gedroogde rode chilipeper

olijfolie

60 g boter

60 g bloem

600 ml melk

100g geraspte parmezaan

140g lasagnevellen

125g mozzarella

Instructie

1Verwarm de oven voor op 180 °C

2Doe de groenten in een braadslee en bestrooi met de chili, venkelzaadjes,peper, zout en wat olie. Rooster 45-60 min., tot ze goudbruin en zacht zijn.

3Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer 2 min. Klop de melk erdoor tot je een gladde saus hebt. Laat 3 min. koken tot hij dikker is. Roer een kwart van de parmezaan erdoor

4Giet een derde van de saus in een ovenschaal van 20x30 cm. Verdeel de helft van de geroosterde groenten, een kwart van de parmezaan en de helft van de pasta erover. Herhaal dit en eindig met de saus en de overgebleven parmezaan. Bestrooi met mozzarella

5Bak 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de randen knapperig zijn

bron: www.jamiemagazine.nl

<h1>Aanbevolen wijnen</h1>

00:00
Recent Posts

Leave a Comment