By
In

Zomerse fruittaart met héél veel fruit

    

juni 25, 2016

Lekker in de zomer, een frisse, fruitige fruittaart en (ja, soms moet je even zondigen) heel veel room. Geniet van dit heerlijke recept van Saakje Visser (de Bakbar, Amsterdam)

  • Voorbereiding: 45 minuten
  • Koken: 30 minuten
  • Aantal: 8 -10 personen

Ingrediënten

VOOR HET DEEG

200 GRAM BLOEM

100 GRAM KRISTALSUIKER

100 GRAM ROOMBOTER, OP KAMERTEMPERATUUR

2 EIDOOIERS

1 SNUF ZOUT

35 GRAM WITTE CHOCOLADE

VLAAIVORM MET LOSSE BODEM Ø 28 CM

VOOR DE VULLING:

175 ML SLAGROOM

50 GRAM POEDERSUIKER

250 ML MASCARPONE

RASP VAN 1 LIMOEN

SAP VAN EEN HALVE LIMOEN

2 TAKJES VERSE MUNT

AARDBEIEN, FRAMBOZEN, RODE BESJES EN BLAUWE BESSEN

Instructie

1Kneed de bloem, suiker, boter, eidooiers en een snuf zout tot een mooi samenhangend deeg. Als je het gevoel hebt dat het deeg te droog blijft, dan kun je een klein beetje eiwit toevoegen. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.

2Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats een rooster net onder het midden. Vet de rand en de bodem van de vlaaivorm goed in. Knip van bakpapier een cirkel van 28 cm en plak deze op de bodem.

3Maak van ongeveer de helft van het deeg een slang en druk deze tegen de randen van de vlaaivorm. Rol de rest van het deeg dun uit en leg dit op de bodem van de vorm. Druk het netjes aan, zodat de randen en de bodem één geheel vormen.

4Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakbonen. Bak de bodem ongeveer 25 minuten blind. Zo wordt het deeg wel gaar, maar komt het niet enorm omhoog.

5Verwijder het papier met de bakbonen en bak de bodem in nog eens 10 minuten lichtbruin. Smelt de witte chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem hiermee.

6Maak nu de vulling. Zorg dat de beslagkom waarmee je werkt koud is, omdat slagroom bij warm weer sneller in de schift raakt. En deze taart maak je natuurlijk in de zomer, als er volop vers fruit verkrijgbaar is. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los. Schep de geklopte slagroom bij de mascarpone en meng het goed door elkaar.

7Hak de muntblaadjes fijn (maar bewaar een paar blaadjes voor bovenop de taart) en spatel deze samen met de limoenrasp en het sap door het mengsel. Bewaar de room in de koelkast totdat je de taart gaat opdienen.

8Maak het fruit schoon en halveer de aardbeien. Schep de room op de geheel afgekoelde bodem en verdeel het fruit over de taart. Versier de taart met wat blaadjes munt en een beetje poedersuiker.

Aanbevolen wijnen

Bij dit gerecht moet je eigenlijk geen wijn drinken. Zoveel zoet, zoveel fruit.... geniet gewoon ff zonder alcohol.

00:00
Recent Posts