Recordaantal Michelinsterren Frankrijk

 In Wijnnieuws

In Frankrijk zijn maandag 5 februari de Michelinsterren uitgereikt. Er zijn 2 nieuwe 3-sterrenrestaurants, 5 nieuwe 2-sterrenrestaurants en 50 nieuwe 1-sterrestaurants. Frankrijk telt daarmee nu in totaal 621 sterrenrestaurants: een nieuw record.

Drie sterren
Vlakbij het circuit van Castellet, midden in de Provence, ligt Restaurant Christophe Bacquié dat in de nieuwe Michelingids drie sterren krijgt. Ook La Maison des Bois – Marc Veyrat in Manigod, in de Haute-Savoie, is in de Michelingids eveneens onderscheiden met drie sterren.

Twee sterren
De selectie voor 2018 omvat ook vijf nieuwe restaurants met twee steren: Au 14 Février in Saint-Amour, L’Hostellerie Jérôme in La Turbie, L’Auberge du Père Bise in Talloires, Takao Takano in Lyon en voor Flaveur in Nice.

Eerste ster
De Familie van de Michelinsterren is verder uitgebreid met 50 restaurants die hun eerste ster behaalden. Het zijn restaurants die worden gedreven door talent, ambitie en passie van de chef-koks en hun teams. Tot deze talenten behoren onder andere Anthony Lumet met zijn restaurant Le Pousse Pied in La Tranche-sur-Mer, en Guillaume Mombroisse die chef-kok en eigenaar is van Sept in Toulouse. Zij zijn, met hun 27 jaar, de twee jongste chef-koks die in deze nieuwe selectie een eerste ster kregen voor hun restaurant.

Focus op kwaliteitskeuken
De selectie van de MICHELIN gids 2018 laat ook zien hoe aantrekkelijk Parijs is voor chef-koks die uit alle uithoeken van de wereld komen. Ze openden hun eigen restaurant in de Franse hoofdstad. Terwijl ze door het hele land reisden, zagen de inspecteurs dat chef-koks en hun teams steeds meer focussen op een kwaliteitskeuken voor nog redelijkere prijzen. Ze hebben korte menukaarten en gebruiken ingrediënten van lokale producenten. Dat geldt voor verschillende nieuwe sterrenrestaurants, zoals L’Auberge de la Tour in Marcoles, in Cantal, waar Renaud DARMANIN een gastronomisch menu voor € 22 aanbiedt; Le Marcq, in Marcq-en-Baroeul, vlakbij Lille, waar Abdelker BELFATMI een menu voor € 38 serveert; Intuition in Saint Lô; en voor La Merise in Laubach in de Elzas.

Tot slot waren er dit jaar twee nieuwe sterren op Corsica: U Santa Marina in Porto-Vecchio, waar men kan genieten van een heerlijke Mediterrane keuken, en La Table de la Ferme in Sartene, in het Domaine de Murtoli.

Recent Posts

Leave a Comment

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0