BEAUNE DOMAINE ROUGE 2014 – BOUCHARD PERE & FILS

 23,50

Categorie: Tags: , Wijnhuis:
Brands

Beaune Domaine Rouge heeft een delicaat bouquet van rood fruit gecombineerd met plezierige houttonen. Rijk, teder en verfijnd in smaak.

Beschrijving

BEAUNE DOMAINE ROUGE

Omschrijving: Deze Beaune Domaine Rouge komt van vijf percelen gelegen in het verlengde van de fameuze Clos de Mouches wijngaard en ligt boven de Aigrots wijngaard in de Côte d’Or en omvat een geringe 2,36 ha. Dit Grand Cru perceel wordt dagelijks bewerkt door de wijnmaker. Hij zoekt continue de juiste balans tussen zijn werk en de biologische cyclus om op die manier het terroir volledig tot uiting te laten komen. De pinot noir druif gedijt hier goed op de bodem met een met klei gedomineerde en kalkstenen toplaag wat expressiviteit en verfijning geeft. De wijn heeft een delicaat bouquet van rood fruit gecombineerd met plezierige houttonen. In de smaak rijk, teder en verfijnd. Prachtig bij lichte vleesgerechten en gevogelte, al dan niet gegrild met saus.

Wijnhuis: Bouchard Pere & Fils
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Gebied: Beaune
Ligging wijngaard: Deze wijn komt van vijf percelen gelegen in de fameuze Clos de Mouches en boven de Aigrots wijngaarden in de Côtes d’Or.
Druivenras(sen): pinot noir
Jaar: 2013

Wijn/Spijs combinatie: Prachtig bij lichte vleesgerechten en gevogelte, al dan niet gegrild met saus.

Bodem type: Toplaag van klei en kiezel
Alcohol percentage: 12%
Opbrengst per ha.: –
Rijping: 12 tot 14 maanden op Frans Eiken in de kelders van het oude Château de Beaune.
Potentiële ontwikkeling: 5 tot 8 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: Een delicaat bouquet van rood fruit gecombineerd met plezierige houttonen. Rijk, teder en verfijnd in smaak.

Extra informatie

Land

Beaune, Bourgogne, Frankrijk