Borgo Conventi -Cabernet Franc Isonzo del Friuli 2016

 11,40

Artikelnummer: 45670 Categorie: Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

De Cabernet Franc Isonzo del Friuli is ‘koel’ rood met het frisse fruit van kers en zwarte bes en het pittige van groene kruiden. Droog maar met een ronde, sappige afdronk.

Beschrijving

Cabernet Franc Isonzo del Friuli 2016

Druivensoorten: Cabernet franc

Streek: Friuli

Ligging wijngaard: Op de hoger gelegen hellingen bij de Collio, niet ver van de rivier de Isonzo in Friuli, in het noordoosten van Italië.

Wijn-spijssuggesties: Gevogelte, Salades met pate of spekjes en/of kaas, Carpaccio, Pasta’s met tomaat

Omschrijving: Borgo Conventi is een huis van de ooit alleen Toscaanse gigant Ruffino. Deze imposante onderneming startte in 1877 in de Chianti en heeft inmiddels in meer streken domeinen. In Friuli is dat Borgo Conventi waar verfrissende witte en rode wijnen worden gemaakt zoals deze Cabernet Franc. De robijnrode wijn laat het gezicht van de druif zien. Hij heeft het frisfruitige van rode en zwarte bessen en het ‘koele’ van groene kruiden. In een goede Cabernet Franc als deze spelen rijpe en frisse tonen een spannend spel. In de structuur wisselen een strak en rond mondgevoel elkaar af. Boeiende druif waarvan verrukkelijke, sappige wijnen als deze van gemaakt kunnen worden. Doordat de Borgo Conventi geen hout heeft gehad, krijgen frisse fruitigheid en groene kruidigheid alle aandacht.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
fincalosnoblesmalbec