Bouchard Père & Fils – Chambolle-Musigny 2013

 53,45

Artikelnummer: 42117 Categorie: Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Elegante rode Bourgogne uit de Côte de Nuits. De kleur is granaatrood, de neus heeft tonen van cassis en een hint van toast. De smaak is zacht en delicaat met een verfijnde afdronk.

Beschrijving

Druivensoorten: Pinot noir

Streek: Bourgogne

Ligging wijngaard: In Chambolle-Musigny, Côte de Nuits en Côte d’Or, waar de bodem uit klei en kalksteen bestaat. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 250 en 350 meter met een goede positie ten opzichte van de zon.

Wijn-spijssuggesties: Gerechten van wilde eend, lams en kalfsvlees.

Omschrijving: Het dorp Chambolle-Musigny ligt in het noordelijkedeel van de Côte d’Or, dit deel wordt Côte de Nuits genoemd naar het grootste dorp ervan: Nuits-Saint- Georges. Met de Côte worden hier de hellingen aangeduid waarop de beste wijngaarden staan aangeplant. Deze hellingen rijken tot rond de 400 meter hoogte. De ligging ervan is Noord-Zuid, hetgeen een goede exposure van de zon oplevert; ook brengt dit met zich mee dat de wijngaarden goed beschermd zijn tegen regen en wind uit het zuidwesten en westen. Tot 1500 behoorden de wijngaarden hier toe aan de Cisterciënzer abdij; erna werd het dorp Chambolle- zoals het toen heette- langzamerhand onafhankelijk en in 1882 voegde het de nam van beroemdste wijngaard terplekke -Musigny- aan haar naam toe, zodat het nu bekend staat als Chambolle-Musigny. De mergelbodem is hier rijk aan kalk en is bedekt met een dunne laag zand en grind. Aan deze ondergrond ontleent Chambolle-Musigny zijn kracht en finesse. De druiven worden gedeeltelijk verbouwd op het perceel dat Domaine Bouchard in eigendom heeft; een deel wordt toegevoegd van de opbrengst van wijngaarden van wijnboeren waarmee Bouchard samenwerkt. De jonge wijn wordt 8 à 14 maanden gelagerd in Franse eiken vaten, waarvan 20 à 40% nieuw zijn. De vatrijping vindt plaats onder optimale omstandigheden in de kelders van de Bastion van het vroegere Château de Beaune, waar Bouchard thans gevestigd is. Proefnotities: de kleur is granaatrood, de neus heeft tonen van cassis en een hint van toast. De smaak is zacht en delicaat.

Extra informatie

Land

Bourgogne, Côtes de Nuits, Frankrijk