Bouchard Père & Fils – Hautes-Côtes de Beaune 2016

 16,95

Artikelnummer: 45394 Categorie: Tags: , , , , Wijnhuis:
Brands

De wijn heeft aroma’s van zwarte bessen en lichte terroir tonen. De smaak is fruitig en levendig met een goede structuur.

Beschrijving

Druivensoorten: Pinot noir

Streek: Bourgogne Ligging wijngaard: Op de hellingen rond de dorpjes Mavilly, Mandelot en Meloisey. De bodem bestaat uit klei en kalksteen.

Wijn-spijssuggesties: Goede combinatie met paté, varkensvlees en kipgerechten met een saus.

Omschrijving:  De Hautes-Côtes de Beaune is een wijnbouwgebied met een oppervlakte van 634 ha, het ligt op de heuvels ten westen van de Côte de Beaune. Er zijn in Hautes-Côtes de Beaune geen individuele dorpen die een eigen AC hebben, zoals je dat in de Côte de Beaune wel ziet; de enige AC is dus Hautes-Côtes de Beaune. De bodem bestaat er uit klei en kalksteen. De druif voor rode wijn is ook hier de pinot noir. Bouchard Père & Fils werkt in het Hautes-Côtes de Beaune gebied met wijnboeren samen die dezelfde kwaliteitscriteria hanteren. Bouchard stelt al zijn expertise aan hen beschikbaar om te bereiken dat de door de wijnboeren aangeboden most en jonge wijn voldoet aan de hoge kwaliteitsnorm die verwacht wordt. Nadat de vinificatie voltooid is in de kelder van St. Vincent van Bouchard krijgt de wijn zes maanden lagering; 25% ondergaat dit in Franse eiken vaten, de rest lagert in roestvrijstalen vaten. De wijn heeft aroma’s van zwarte bessen en lichte terroir tonen. De smaak is fruitig en levendig met een goede structuur.

Extra informatie

Land

Frankrijk