Bouchard Père & Fils – Meursault Premier Cru Perrieres 2016

 84,00

Artikelnummer: 43794 Categorieën: , Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Meursault Perrières wordt als de grootste wijn van Meursault beschouwd. Hij heeft een intrigerend bouquet van mineralen en fruit. De smaak is vol met een lang nablijvende afdronk.

Beschrijving

Druivensoorten: Chardonnay

Streek: Bourgogne

Ligging wijngaard: Bovenaan de helling van de Côte de Beaune, op de grens met Puligny-Montrachet. In de richting Oost, Zuidoost. De bodem van Perrières bestaat uit mergelachtige kalksteen.

Wijn-spijssuggesties: Heerlijk bij langouste, visgerechten met roomsaus, kalfsvlees in saus.

Omschrijving: Bij zijn classering in 1855 van de grand vins de la Côte d’Or duidde Docteur Lavalle de wijngaard Perrières als enig in zijn soort aan, boven de Premier Cuvées van Meursault. Hij gaf hem de aanduiding “Tête de Cuvée”. Tegenwoordig is dat onderscheid er niet meer en valt Perrières in het classement van de Premier Crus. Kenners echter slaan de wijn ook nu nog hoger aan. Er wordt zelfs beweerd dat in goede jaren de Meursault Perrières kan wedijveren met de grote wijn uit de buurgemeente Puligny: “Le Montrachet”. De bodem van Perrières bestaat uit mergelachtige kalksteen. De hele Perrières wijngaard beslaat 12 ha waarvan Domaine Bouchard 1,2 ha, verdeeld over 3 percelen, in eigendom heeft. Gezien de grote reputatie van Perrières wordt de wijngaard, de oogst en de vinificatie met de grootst mogelijke zorg behandeld. Het resultaat is een wijn met een licht gouden kleur, zeer complex bouquet waarin mineralen, citrusfruit en gedroogde abrikoos samengaan. Volle en stevige smaak met een opmerkelijk lange afdronk.

Extra informatie

Land

Bourgogne, Côtes de Nuits, Frankrijk

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0