Castillo de Molina – Carmenère Reserva 2015

 9,95

SKU: 45615 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands
Deze Carmenère heeft de karakteristieke diepe paarse kleur en aroma’s van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk.

Beschrijving

Druivensoorten: Carmenere, Cabernet SauvignonLand: ChiliStreek: Maule ValleyLigging wijngaard: De wijngaarden liggen op licht glooiende heuvels met een klei en zanderige bodem met hier en daar zwaardere klei en een stenige ondergrond.Wijn-spijssuggesties: Heerlijk bij boeuf en daube (stoofgerecht van rund), wilde eend, Indische vleesgerechten.

Omschrijving:  In de Maule Valley liggen de wijngaarden voor de Carmenère, waar alleen de beste percelen worden gebruikt. Tegenwoordig staat de meeste Carmenère in Chili, de druif wordt daarom als Chileense specialiteit gezien. Van oorsprong komt hij uit het Bordeaux gebied, waar hij met Cabernet, Merlot en Petit Verdot stond aangeplant. Carmenère werd net als Petit Verdot gebruikt om te blenden. Deze Carmenère wordt ter verfijning met 10% Cabernet Sauvignon verrijkt. Na de handmatige oogst vindt er een koude inweking gedurende vijf dagen plaats, gevolgd door de vinificatie op gecontroleerde temperatuur tussen 25 en 27°C. De jonge wijn wordt vervolgens in Franse eiken vaten een jaar gerijpt, waarvan 20% in nieuwe vaten. Het resultaat is een paarsrode wijn met aroma’s van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk.

 

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Molina-PinotNoirMolina-Merlot