Castillo de Molina – Merlot Reserva 2015

 8,95

SKU: 62734 Categorie: Tags: , , , , Wijnhuis:
Brands
Deze wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en opde achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond.

Beschrijving

Druivensoorten: Merlot
Land: Chili
Streek: Cachapoal Valley
Ligging wijngaard: De Merlot staat aangeplant in de uitlopers van de Andes op kleiachtige ondergrond. De heuvels hebben een hellingsgraad van 5 tot 15%.
Wijn-spijssuggesties: Lekker bij een bordje Serranoham, gevogelte en zachte kazen.
Omschrijving:  In de uitlopers van de Andes in Cachapoal staan de eigen wijngaarden voor deze Merlot. Door de verkoelende invloed van de hoge toppen van de Andes, kunnen de druiven hier langzaam rijpen wat de ontwikkeling van de aromastoffen in de druiven bevordert. Na de handmatige oogst is er een koude inweking gedurende 3 dagen. Hierna start de vinificatie bij een temperatuur tussen 25 en 27°C, deze duurt maximaal 25 dagen. Vervolgens wordt de jonge wijn voor 10 maanden gelagerd in Frans eiken vaten, waarvan 30% nieuw, 35 % tweede jaars en 35% derdejaars. De wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en op de achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond: echt een elegante Merlot.
Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Molina-CarmenereMolina-CabernetSauvignon