Castillo de Molina – Rosé Reserva 2015

 8,95

Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze eigenschappen zetten zich voort in de smaak die verder lekker fris en crispy is.

Beschrijving

Druivensoorten: Cabernet sauvignon, Syrah

Land: Chili

Streek: Rapel Valley

Ligging wijngaard: Op de uitlopers van het Andes gebergte, 30 km. van de kust in Colchagua.

Wijn-spijssuggesties: Salades, vis, paella, kip, kalfs- en varkensvlees of zomaar bij een hartig hapje. Ook een heerlijke terraswijn.

Omschrijving: Chili is gezegend met omstandigheden die voor wijnbouw ideaal kunnen worden genoemd. De luchten zijn helder en de luminositeit is groot. Dit bevordert de groei van de druiven. Een nog belangrijkere factor is de Andes. Daarvandaan komt het water waarmee de akkers worden bevloeid. De grote temperatuurverschillen van dag en nacht geven de druiven meer aroma, terwijl zij hun zuren en fruit behouden. Het wijnhuis San Pedro werd gesticht in 1865, is toonaangevend en werd recentelijk zelfs gekozen als ‘New World Winery of the Year’. Tijdens de dageraad wordt geoogst, de druiven zijn dan nog koel van de koude nacht. Na handmatige selectie van de mooiste druiven vindt een maceratie plaats van 4 tot 6 uur op 1 C. Aansluitend de alcoholische gisting, die ongeveer 30 dagen in beslag neemt, met geselecteerde gist en bij de lage temperatuur van 11 C . De gehele vinificatie vindt plaats volgens de reductieve methode waarbij de wijnmaker probeert de invloed van zuurstof in het proces zo veel mogelijk te beperken waardoor de primaire aroma’s van de druif optimaal behouden blijven en de wijn mooi licht van kleur blijft. Proefnotities: Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze heerlijke eigenschappen zetten zich voort in de smaak die vanwege de aanwezige zuren lekker fris en ‘crispy’ is. Jong drinken,

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Sancerre RoseRose la Chevaliere