Castillo de Molina – Sauvignon Blanc Reserva 2016

 8,95

De stijl van deze lichtgele Sauvignon Blanc is vegetaal met frisse citrustonen en mineraliteit. De smaak heeft iets van groene appel en groene peper en is mooi strak droog.

Beschrijving

Castillo de Molina – Sauvignon Blanc Reserva 2016

Druivensoorten: Sauvignon blanc

Land: Chili Streek: Elqui Valley

Ligging wijngaard: Elqui Valley, de meest noordelijk gelegen Valley in Chili waar wijnbouw plaatsvindt. Tussen de temperende invloed van de Stille Oceaan en de Atacama woestijn.

Wijn-spijssuggesties: Heerlijk aperitief, bij vis en schelpdieren en bij zachte geitenkazen.

Omschrijving:  Deze Sauvignon Blanc komt uit de Elqui Valley. Dit is een nieuw wijnbouwgebied dat sinds 2001 bestaat. Het ligt aan de ene kant dichtbij de Stille Oceaan waar het de temperende invloed van ondergaat. Verder ligt het ten zuiden van de Atacama woestijn. Dit microklimaat is zeer gunstig voor de verbouw van Sauvignon Blanc. De bodem bestaat uit klei, slib en kalk en heeft een hoog gehalte aan mineralen. Zodra de druiven de optimale rijpheid hebben bereikt, worden ze handmatig geoogst en ontsteeld. Na een inwekingstijd van 4 à 6 uur bij 8 graden vindt de vinificatie plaats in grote roestvrijstalen vaten. De stijl van deze lichtgele Sauvignon Blanc is vegetaal met frisse citrustonen en mineraliteit. De smaak heeft iets van groene appel, groene peper en is mooi strak droog.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Molina-Chardonnay