Château du Domaine de l’Eglise 2015

 63,95

Château de Domaine de l’Eglise is het oudste château met wijngaarden in de Pomerol. Op dit relatief kleine wijngoed van 6 hectare worden stijlvolle wijnen gemaakt.

Beschrijving

Druivensoorten: Merlot, Cabernet sauvignon

Streek: Bordeaux

Ligging wijngaard: Château du Domaine de l’Eglise ligt niet ver van het wereldberoemde Pomerolhuis Pétrus. De bodem in Pomerol is divers en varieert van zand tot stevige klei. De wijngaarden van Domaine de l’Eglise hebben een kiezelrijke kleibodem waarop de merlot uitstekend gedijt.

Wijn-spijssuggesties: Geroosterd varkensvlees, lamsvlees en wildzwijn Entrecote, steak, rib eye Eendenborst met groene groenten

Omschrijving: Château de Domaine de l’Eglise is het oudste château met wijngaarden in de Pomerol. Op dit relatief kleine wijngoed van 6 hectare worden stijlvolle wijnen gemaakt. De 2012 is kruidig, krachtig, complex en compleet. In de neus vallen de kruidige, specerijenachtige tonen van de lagering op gedeeltelijk nieuwe (65%) barriques op. In de pittige smaak komen daar het smeuïge van gewelde zwarte pruim en een aangename vegetale toon bij. De structuur is zacht met beet van rijpe tannines. De afdronk is lang. Deze wijn van 90% merlot en 10% cabernet franc wordt gemaakt onder leiding van Philippe Castéja, de président van Borie-Manoux. Dit handelshuis dat nog een van de weinige familiebedrijven in de Bordeaux is, bezit een aantal châteaux waaronder Grands Crus en Crus Bourgeois-domeinen.

Extra informatie

Land

Bordeaux, Frankrijk, Pomerol