Château Gassier – Cuvee 946 2017

 38,75

Artikelnummer: 47059 Categorieën: , Tags: , Wijnhuis:
Brands

Voor de Cuvée 946 wordt o.a. grenache gebruikt die op een ondergrond van sediment gesteente staat. De syrah en rolle staan op percelen met een lemige klei ondergrond. De druiven worden ’s nachts geplukt, zij zijn dan nog koel.

Beschrijving

Cuvée 946

Druivensoorten: Grenache noir, Syrah, Rolle

Land: Frankrijk

Streek: Provence

Ligging wijngaard: Ten zuiden van de Montagne Sainte Victoire in het dorp Puyloubier op 330 m, door deze ligging goed beschermd tegen de mistral.

Wijnkaart beschrijving: De wijn heeft aroma’s van rozen, framboos, witte perzik, citrus en vanille. De smaak is zijdezacht met een mooie mineraliteit en goede frisheid.

Wijn-spijssuggesties: Top bij visgerechten en wit vlees zoals vitello tonnato.

Omschrijving: Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. Hoog boven op de bergtop aan de westkant van Montagne Sainte Victoire, op 946 meter hoogte, verheft zich het Kruis van de Provence. De familie Gassier ervaart het als een zegen dat het Kruis ‘uitkijkt’ over hun wijngaarden. Als hommage aan deze top creëerden de Gassiers deze bijzondere Cuvée 946. Dat ‘Sainte-Victoire’ aan de appellation Côtes de Provence mag worden toegevoegd geeft aan dat ook de overheid de bijzonderheid en kwaliteit van deze subregio erkent. Voor deze wijn wordt o.a. grenache gebruikt die op een ondergrond van sediment gesteente staat. De syrah en rolle staan op percelen met een lemige klei ondergrond. De druiven worden ’s nachts geplukt, zij zijn dan nog koel. Om de Cuvée te verkrijgen worden 3 basiswijnen gemaakt die vervolgens tot de 946 worden geassembleerd. De eerste basiswijn wordt gemaakt van het meest geconcentreerde sap en geeft de Cuvée zijn rondeur en een zekere vulling. De tweede basiswijn ondergaat de gisting in nieuw Oostenrijkse 500 liter eiken foeders en geeft de Cuvée zijn complexiteit. De derde basiswijn ondergaat de gisting in betonnen tanks op lage temperatuur (14 – 16° C), waardoor de fraîcheur optimaal behouden blijft. Dit geeft de Cuvée zijn aroma’s. De kleur van de Cuvée 946 is zeer lichtroze met een zweem van lichtgeel. De wijn heeft aroma’s van rozen, framboos, witte perzik, citrus en vanille. De smaak is zijdezacht met een mooie mineraliteit en goede frisheid. Met recht een Topwijn!

Extra informatie

Land

Frankrijk, Provence