Château Gassier – Cuvée Loubiero 2016

 12,70

Artikelnummer: 42578 Categorie: Tags: , , , , , , , , , Wijnhuis:
Brands

Cuvée Loubiero is een droge rosé. Complexe, fruitige neus met een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus.

Beschrijving

Cuvée Loubiero

Druivensoorten: Syrah, Cinsault, Grenache noir

Land: Frankrijk

Streek: Provence Ligging wijngaard: De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten.

Wijn-spijssuggesties: Aperitief, salades, koude voorgerechten, carpaccio, prosciutto, sushi, Bouillabaisse, vis en zeevruchten.

Omschrijving: Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-de-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo’n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. Zo groeien de druiven voor de Cuvée Loubiero (is Provencaals voor Bergpiek) op een ondergrond van klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand als gevolg van erosie van Mont Sainte-Victoire. De druiven worden vroeg in de morgen geplukt, zij zijn dan nog koel, en de most vergist op lage temperatuur. Het resultaat mag er zijn; Een elegante, droge rosé. De complexe, fruitige neus heeft een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus. Geheel op dronk en bij voorkeur te drinken binnen twee jaar na de oogst. Serveertemperatuur 8 – 10 graden. Heerlijk als aperitief maar ook uitstekend te combineren met tal van gerechten.

Extra informatie

Land

Frankrijk, Provence

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
gassier946