Château Gassier – Le Pas du Moine 2017

 15,75

Artikelnummer: 45415 Categorie: Tags: , , , , , Wijnhuis:
Brands

Le Pas du Moine is een droge Provence rosé met een intense neus van exotisch fruit en citrus. De smaak is knisperend en rond met een mooie structuur en prachtige balans.

Beschrijving

Le Pas du Moine 

Druivensoorten: Syrah, Grenache noir

Streek: Provence Ligging wijngaard: De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd bij La Montagne Sainte-Victoire.

Wijnkaart beschrijving: Een droge rosé met een intense neus van exotisch fruit en citrus. De smaak is knisperend en rond met een mooie structuur en prachtige balans.

Wijn-spijssuggesties: Aperitief, Mediterraanse en Aziatische gerechten zoals sushi en roergebakken rundvlees.

Omschrijving: Dat Sainte-Victoire aan de appellation Côtes de Provences mag worden toegevoegd,geeft aan dat ook de overheid die bijzonderheid en kwaliteit erkent. De druiven worden ‘s nachts geplukt, zij zijn dan nog koel, en de most vergist op een temperatuur tussen de 14 en 18 graden waardoor de fraicheur optimaal behouden blijft. De kleur is zalmroze, een tegelijkertijd subtiele als intense neus van exotisch fruit en citrus waarbij de smaak, kniperend en rond, aansluit met rood fruit. Een droge rosé gevat in een mooie structuur en prachtig in balans. Geheel op dronk en bij voorkeur te drinken binnen drie jaar na de oogst. Serveertemperatuur 10 – 12 graden. Een fantastische maar ook schitterende omlijsting van Mediterraanse en Aziatische gerechten.

 

Extra informatie

Land

Frankrijk, Provence

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
gassier946Esprit de Gassier