Château Haut-Bages Monpelou – Cru Bourgeois Supérieur 2017

 40,40

Artikelnummer: 41077 Categorieën: , Tags: , , Wijnhuis:

Volle, robuuste en tegelijkertijd ook elegante Pauillac met het fruitige van cassis en cerise en het pittige van cederhout. De afdronk is lang en stevig.

Beschrijving

Druivensoorten: Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot

Streek: Bordeaux

Ligging wijngaard: Château Haut-Bages Monpelou grenst aan Grand Cru-domein Grand-Puy-Lacoste. De bodem bestaat uit grof grind, afkomstig uit de Garonne, met een ondergrond van klei, wat leisteen en zand.

Wijn-spijssuggesties: Stevige gerechten met geroosterd vlees en knapperige groenten. Roerbakgerechten met lamsvlees en groene groenten.

Omschrijving: Deze volle, robuuste Cru Bourgeois heeft de kenmerkende aroma’s van Pauillac als cassis, cerise, potloodslijpsel en cederhout. Hij is fruitig, kruidig en heeft een stevige structuur. De afdronk is krachtig, maar op zijn Pauillacs, zeker elegant. Château Haut-Bages Monpelou bestaat uit 34% cabernet sauvignon, 33% cabernet franc en 33% merlot. De druiven worden verwerkt op Grand Cru Château Batailley dat evenals Monpelou eigendom is van Borie-Manoux. Vergisting vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na blending rijpt de wijn een jaar op barriques waarvan 40% nieuw is.

Extra informatie

Land

Bordeaux, Frankrijk, Pauillac