Château Trotte-Vieille, Grand Cru Classé 2017

 109,40

Artikelnummer: 45825 Categorieën: , Tags: , , , , , , , Wijnhuis:

Château Trotte-Vieille 2015 is een krachtige wijn met in de neus donker fruit, pruimen en kruiden. In de smaak een mooie balans tussen het fruit, de zuren en tannines.

Beschrijving

Château Trotte-Vieille 2015

Druivensoorten: Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon

Streek: Saint-Emilion

Ligging wijngaard: Op de top van het Saint-Emilion plateau gelegen op het zuid-westen.

Wijn-spijssuggesties: Perfect bij charcuterie, paté en salades, maar ook goed bij biefstuk, varkenshaas of belegen kaas.

Omschrijving: Een perkament uit 1453 bevestigt het bestaan van wijnbouw en het feit dat de naam “Trottevieille” al werd gebruikt voor dit estate in de 15e eeuw. De naam is afgeleid van een dame die in de regio gewoond heeft in de 14e eeuw. De kleine dame was zeer geïnteresseerd wat er gaande was in de stad Bordeaux en wandelde vaak naar de dichtbij zijnde kruising waar de postkoetsen stopten op de terugweg uit Bordeaux. Omdat de dame zich vaak leek te haasten naar de koetsen, noemde de bevolking van Saint-Emilion haar “la trotte vielle”, “de oude trot”. Deze ongebruikelijke naam werd in de 15e eeuw al gebruikt voor het château. Om de dame te eren, is Trotte Vieille een tweede wijn gaan produceren: ‘La Vieille Dame de Trotte Vieille’. Trotte Vieille is één van de oudste estates in Saint-Emilion en heeft een aantal van de oudste wijnstokken van Bordeaux van meer dan 140 jaar oud en dus nog van vòòr de phylloxera periode. Het is een krachtige wijn met in de neus donker fruit, pruimen en kruiden. In de smaak een mooie balans tussen het fruit, de zuren en tannines.

Extra informatie

Land

Bordeaux, Frankrijk, Saint-Emilion