Craggy Range Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard 2016

 49,30

Artikelnummer: 46438 Categorie: Tags: , , Wijnhuis:
Brands

De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. In de neus tonen van frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd.

Beschrijving

Craggy Range Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard

Omschrijving: De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. Hij is afkomstig uit de Te Muna wijngaard van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem. De Pinot Noir stokken zoeken hun weg in deze moeilijke ondergrond. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijnrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen.

Proefnotities: De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.

Wijnhuis: Craggy Range
Land: Nieuw Zeeland
Regio: Marlborough
Gebied: –
Ligging wijngaard: De wijngaard waarin de twee percelen voor Aroha liggen, bevindt zich op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.

Druivenras(sen): Pinot Noir
Jaar: 2015

Wijn/Spijs combinatie: Met wilde eend, ree en rood vlees.

Bodem type: Boventerras: 20.000 jaar oud geel/donkerbruine leem. met een ondiepe laag fijn, donkerbruin zanderig leem bovenop een hele diepe laag gruis en stenen die ooit het bed waren van de Huangarua Rivier. Het lagere terras is minder dan 10.000 jaar oud en op sommige plekken soms slechts 500 jaar. Het is voornamelijk rivierslib, zand en leem.

Alcohol percentage: 13,5%
Opbrengst per ha.: 29hl
Rijping: 10 maanden op barriques van Frans eikenhout, 30% nieuw.

Potentiële ontwikkeling: 7 tot 10 jaar
Flessen per doos: 6
Afluiting fles: kurk
Inhoud fles: 0.75 L.

Wijnkaart omschrijving: De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. In de neus tonen van frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd.

Extra informatie

Land

Marlborough, Nieuw Zeeland

Druivensoort

Pinot Noir