Echezaux – Grand Cru 2011 – Domaine Bouchard Père & Fils

 189,95

De Echézeaux heeft aroma’s van rood fruit en een duidelijke impressie van de terroir waarvan hij stamt, met hinten van vanille. In de smaak harmoniëren de elegantie van de terroir en de kracht van de Grand Cru.

Beschrijving

Druivensoorten: Pinot noir

Land: Frankrijk

Streek: Bourgogne

Ligging wijngaard:Een perceel aan één stuk in de Echézeaux wijngaard. Gelegen op een steile zuidhelling onder in de kleine vallei van Combe d’Orveaux. De wijngaard heeft een klei, kalkachtige en stenen ondergrond.

Wijn-spijssuggesties: Gebraden rood vlees (rund) maar ook geroosterd lamsvlees en vederwild.

Omschrijving: Echézeaux is de naam van een wijngaard die geclassificeerd is als Grand Cru. Hij ligt formeel in het dorpje Flagey in de Côte d’Or. Ondanks dat er in dit plaatsje geen andere noemenswaardige wijngaarden zijn, heet het dorp Flagey-Echézeaux. Van de ruim 36 ha bezit Domaine Bouchard Père & Fils 19are met een klei, kalkachtige en stenen ondergrond. Het perceel ligt onderaan in de kleine vallei van Combe ‘Orveaux op een steile helling van 13 graden en is pal zuid georiënteerd. Echézeaux heeft Clos de Vougeot als buurman en beide wijngaarden zijn in veel kleine percelen verdeeld: Echézeaux wel in meer dan 60. Het is hier dus ook uit te kijken naar producenten met een goede reputatie in plaats van af te gaan op het kleine wijnboertje. De jonge wijn wordt afhankelijk van het profiel 10 tot 18 maanden op Franse eiken vaten gerijpt. Hier gebruikte met een hooge percentage nieuw eiken: wel 60 tot 85%. Deze wijn heeft aroma’s van rood fruit en ee n duidelijke impressie van de terroir waarvan hij stamt, met hinten van vanille. In de smaak harmoniëren de elegantie van de terroir en de kracht van de Grand Cru.

Extra informatie

Land

Côtes de Nuits, Frankrijk

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0