Famille Hugel – Gewürztraminer Classic 2014

 16,60

De Keizer van de Elzas: de goudgele, bloemige, kruidige, heel geurige en milddroge Gewürztraminer.

Beschrijving

Druivensoorten: Gewürztraminer

Streek: Elzas

Ligging wijngaard: De druiven voor Gewürztraminer “Hugel” zijn afkomstig van wijnboeren uit de best gelegen wijngaarden in en rond Riquewihr.

Wijn-spijssuggesties: De typische kenmerken van de Gewürztraminer “Hugel” komen verrukkelijk tot hun recht als aperitief. De wijn past echter ook uitstekend bij gerookte vis, kruidig bereide vis of wit vlees, al dan niet met rijke sauzen en is een traditionele begeleider van de Aziatische keuken.

Omschrijving: Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Gewürztraminer “Hugel” is een klassieke wijn. De geur en smaak bieden een uitbundige hoeveelheid kruidige, fruitige en bloemige geuren, waarin b.v. ananas, mango’s, fresia’s, jasmijn, kerrie en saffraan om de boventoon strijden. De wijn is exotisch, maar toch verfijnd en elegant. De kleur is goudgeel.

Extra informatie

Land

Elzas, Frankrijk

Regio

Elzas

Druivensoort

Gewürztraminer

Jaar

2013