Fattoria dei Barbi – Brunello di Montalcino 2013

 40,45

Artikelnummer: 46393 Categorie: Tags: , , , , , , Wijnhuis:
Brands

De Brunello di Montalcino heeft een intens rode kleur en een bouquet van frambozenen kruiden. De smaak is krachtig en vol met zekere mineraliteit en zachte tannines.

Beschrijving

Brunello di Montalcino

Druivensoorten: Sangiovese

Inhoud: 0.75L.

Alcoholpercentage: 14,0%

Land: Italië

Streek: Toscane

Ligging wijngaard: 42 km ten Zuiden van Sienna ligt het wijnstadje Montalcino. De naam van Montalcino is gevestigd door de grote wijnen van Brunello. De wijngaarden van Fattoria dei Barbi liggen even ten zuiden van het stadje op hellingen die op het zuiden en zuidwesten gericht zijn. De bodem is rotsachtig met klei en zand.

Wijn-spijssuggesties: Voortreffelijk bij geroosterd en gegrild rood vlees, bij aardse gerechten met truffel en bij ree en ander groot wild. Ook heel goed met oude pecorino en parmezaan.

Omschrijving:  Aanvankelijk werd de wijn in vaten verkocht, maar vanaf 1892 startte Barbi met de productie van Brunello in flessen. Vanaf die tijd werd de Brunello van Barbi vele malen bekroond. De druif die ervoor wordt gebruikt is de brunello die ook wel sangiovese grosso wordt genoemd. De bodemstructuur is rotsachtig met klei en zand. Brunello’s ontlenen hun karakter mede aan de lange lagering op eikenhouten vaten. Barbi laat de jonge Brunello de eerste maanden in kleine en middelgrote vaten lageren (van 5 – 20hl), daarna volgt de rijping in grote foeders van Sloveens eiken t/m het 2e jaar. De botteling is de volgende stap en dan blijven de flessen in koele kelders rijpen tot ze na in totaal 5 jaren op de markt mogen komen. Brunello’s kunnen zich ook op fles lang ontwikkelen. Brunello’s horen tot de Top van de Italiaanse rode wijnen en Fattoria doet er alles aan om het hoge niveau te behouden. De wijn heeft een intens rode kleur en een bouquet frambozen en kruidigheid. De smaak is krachtig en vol met een zekere mineraliteit en zachte tannines en een lang nablijvende afdronk.

Extra informatie

Land

Italië, Toscane

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Brusco dei BarbiBlauer Zweigelt