Fattoria dei Barbi – Brusco dei Barbi 2016

 12,50

Artikelnummer: 43524 Categorie: Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Volbloed Toscaanse wijn uit Montalcino. Een robijnrode wijn met fruit, kruidige tonen en een levendige smaak met zachte tannines.

Beschrijving

Druivensoorten: Sangiovese

Streek: Toscane

Ligging wijngaard: 42 km ten Zuiden van Sienna ligt het wijnstadje Montalcino. De wijngaarden van Fattoria dei Barbi liggen even ten zuiden van het stadje op hellingen die op het zuiden en zuidwesten gericht zijn. De bodem is rotsachtig met klei en zand.

Wijn-spijssuggesties: Lekker bij wit vlees, pasta bolognese, harde worsten en kaas.

Omschrijving:  Aanvankelijk werd de wijn in vaten verkocht, maar vanaf 1892 startte Barbi met Brunello in flessen. Deze wijn verdiende al snel met anderen van uit Montalcino een grote reputatie vanwege zijn kracht, klasse en lange levensduur. De druif die ervoor wordt gebruikt is de brunello, ofwel de sangiovese grosso. In de 60’er jaren van de vorige eeuw was Giovanni Colombini op zoek naar een methode om van dezelfde druif een toegankelijkere wijn te maken, die ook jong gedronken kon worden. Hij vond een manier uit om een fruitiger stijl wijn te maken en liet deze patenteren. Zo is Brusco dei Barbi IGT ontstaan. Een jeugdige versie van de grote broer Brunello met de aanduiding Indicazione Geografica Typica. Bij de productie van de Brusco wordt geen houtlagering toegepast. Brusco dei Barbi is een robijnrode wijn met fruit en kruidige tonen en een levendige smaak met zachte tannines. Past goed bij wit vlees, pasta, harde worsten en kaas.

Extra informatie

Land

Italië, Toscane

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
rosso di montalcinoBrunello di Montalcino