Fattoria dei Barbi – Rosso di Montalcino 2016

 19,95

Artikelnummer: 46702 Categorie: Tags: , , , Wijnhuis:
Brands

Rosso di Montalocino is robijnrood van kleur. Impressies van rood fruit en kruiden. Zijn smaak is elegant met een mooie structuur en lengte.

Beschrijving

Druivensoorten: Sangiovese grosso (brun)

Streek: Toscane

Ligging wijngaard: 42 km ten Zuiden van Sienna ligt het wijnstadje Montalcino. De wijngaarden van Fattoria dei Barbi liggen even ten zuiden van het stadje op hellingen die op het zuiden en zuidwesten zijn gericht. De bodem is rotsachtig met klei en zand.

Wijn-spijssuggesties: Begeleider van gegrild rood en wit vlees en kaas.

Omschrijving:  Aanvankelijk werd de wijn in vaten verkocht, maar vanaf 1892 startte Barbi met Brunello in flessen. Deze wijn verdiende al snel met anderen van uit Montalcino een grote reputatie vanwege zijn kracht, klasse en levensduur. Gezien het grote kapitaalsbeslag dat de productie van Brunello met zich meebrengt (5 jaar rijping) ontstond in de 80’er jaren de behoefte om aan een wijn die zij eerder konden verkopen. Uiteindelijk in 1984 werd in Montalcino de nieuwe DOC vastgesteld voor de Rosso di Montalcino: dit is een wijn van jonge stokken die dezelfde karakteristieken heeft als de Brunello, maar aromatischer, eleganter en minder krachtig is. Hij wordt wel het kleine broertje van de Brunello genoemd. Doordat voor Rosso van jongere aanplant gebruikt wordt gemaakt, is de rijping anders en korter. Gedurende 6 maanden wordt de jonge wijn in kleine en eiken vaten en in roestvrijstalen vaten gerijpt. De Rosso van Barbi is een robijnrode wijn met impressies van rood fruit en kruiden. Zijn smaak is elegant met een mooie structuur en lengte.

Extra informatie

Land

Italië, Toscane

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Brusco dei Barbi