Beringer – Founders Estate Merlot 2015

 13,95

SKU: 45269 Categorie: Tags: , Wijnhuis:
Brands

Founders Estate Merlot 2015 heeft hinten van pruim en donkere specerijen in de neus en bramen en bosbessen in de smaak. De wijn is mooi in balans.

Beschrijving

Druivensoorten: Merlot, Petit syrah, Syrah

Inhoud: 0.75L.

Alcoholpercentage: 13,5%

Land: Verenigde Staten van Amerika

Streek: Napa Valley

Ligging wijngaard: De druiven voor deze Beringer Founders’ Estate Merlot werden geselecteerd uit wijngaarden in Central California en wijngaarden aan de North Coast.

Wijn-spijssuggesties: Perfecte begeleider bij een verscheidenheid aan gerechten zoals gegrild vlees of smakelijke groenteschotels.

Omschrijving: Toen Jacob en – eerder al – Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. De druiven voor deze Beringer Founders’ Estate Merlot werden geselecteerd uit wijngaarden in Central California en wijngaarden aan de North Coast. De wijngaarden aan de Californische kust worden gekoeld door de maritieme invloeden, terwijl wijngaarden in de bergen in het binnenland druiven voortbrengen met veel intensiteit en geur. De geoogste druiven voor deze wijn zijn een weerspiegeling van de verschillende microklimaten van elke streek en produceren een prachtige intense geur, elegantie en intensiteit. Kleine hoeveelheden Petite Syrah en Syrah werden toegevoegd voor complexiteit en diepte. De helft van de wijn laat men ouderen op belegen Frans, Amerikaans en Hongaars eiken om een geroosterde smaak en hinten van donkere specerijen aan de blend toe te voegen. Dit resulteert in een toegankelijke en verrukkelijke wijn. Hinten van pruim en donkere specerijen in de neus vullen het zwarte fruit, de bramen en de bosbessen aan in de smaak.

Neem contact op

Wij zijn nu even niet direct bereikbaar. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0
Founders Estate Zinfadel 2016